De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

De stroopwafelshop is een heerlijke feelgood die snel weg leest. Het boek heeft bij mij het verlangen opgeroepen om uit te zoeken wat mijn dromen zijn en deze na te gaan jagen. Het heeft me geïnspireerd om vooral niet op te geven en buiten de standaard paden te denken. En om in de goedheid van de mens te blijven geloven.

Waar gaat het over

De stroopwafelshop gaat over Suze die meedoet aan een wedstrijd. Ze krijgt een jaar de tijd om een succesvolle stroopwafelshop te starten. Suze trekt hiervoor naar New York. Het valt niet mee om in een wildvreemde stad een winkel te beginnen. Suze krijgt dan ook met de nodige tegenslag te maken. Ze heeft nog geen pand. Er moet ontzettend veel in haar winkel gebeuren. De wijk is niet echt geschikt voor een stroopwafeltentje. De woonruimte die ze heeft is vreselijk. En als ze eindelijk nieuwe woonruimte vindt, lijkt de huismeester maar een rare. Maar ondanks alles geeft Suze niet op.

Wat zo bijzonder is aan Suze, is dat ze meteen vrienden weet te maken in een wildvreemde stad. Vrienden die niet echt voor de hand liggen. Suze blijkt een echte doorzetter. Ze gelooft in zichzelf en in haar stroopwafelshop. Ze is dan ook niet bang om te investeren in haar cafeetje. Ook steekt ze zelf de handen volop uit de mouwen.

Uiteindelijk wordt haar harde werk dan ook aan alle kanten beloond. Ze heeft echter veel tijd verloren. Dus of het voldoende is om de wedstrijd te winnen en haar leven in New York voort te zetten?

Over de schrijfster

Astrid heeft al meerdere feelgood boeken geschreven. In 2006 deed ze mee aan een schrijfwedstrijd die ze gewonnen heeft. Dat verhaal is als boek gepubliceerd en sindsdien heeft ze al een hele lijst boeken geschreven.

Astrid heeft rechten gestudeerd en jaren als vertaalster gewerkt.

Wat vind ik van het boek

Suze is voor mij echt een voorbeeld . Ze laat zich niet uit het veld slaan en is ontzettend dapper . Ze kent genoeg tegenslag, maar laat zich hier niet door weerhouden om door te gaan. Als ze een doel heeft, gaat ze ervoor.  Ze is niet bang om te dromen en deze ook waar te gaan maken. Na het lezen van deze feelgood maak ook jij je dromen waar!

Laat me weten in de reacties wat jouw droom is.

2 reacties op “De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.