De zomer van 1970 – Wilma Hollander

Karma bestaat! Katie bewijst een dienst aan de veel oudere Barend. In haar eigen leven loopt alles mis, dus waarom zou ze niet de droom van een oude man waarmaken.  En hoe erg is het nu om daarvoor twee weken naar een eiland af te reizen. Katie had echter niet kunnen voorspellen dat het voor haar ook goed zou uitpakken.

Waar gaat het over

Katie werkt op een advocatenkantoor en wordt plotseling ontslagen. Haar pauzes bracht ze regelmatig door met een oude man op een bankje. Als hij hoort van haar ontslag stelt hij voor om samen op reis te gaan. Hij wil heel graag terug naar het eiland Herm, maar hij kan in zijn eentje de reis niet meer maken. Hij heeft haar prachtige verhalen over het eiland verteld. Katie besluit dat het geen kwaad kan om er even tussenuit te gaan.

Onderweg heeft ze spijt. Het weer is stormachtig en de reis alles behalve prettig. Dan krijgt ze ook nog te maken met de irritante tuinman Hamish. Maar al snel gaat ze de schoonheid van het eiland zien. Barend haalt herinneringen op aan zijn jeugdliefde. Helaas kwam hier een einde aan in de zomer van 1970. Hij vertelt het verhaal aan Katie en ze besluit hem te helpen met het verwerken. Barend is haar hier erg dankbaar voor.

Nu Katie niet meer onder invloed staat van haar moeder, komt ze steeds meer tot rust. Eindelijk kan ze bedenken wat ze zelf wil met haar leven. Ze ontdekt welk werk ze echt zou willen doen en ze krijgt meer zelfvertrouwen. En tegen haar verwachting in wordt ze zelfs verliefd.

Over de schrijfster

Wilma Hollander is een Nederlandse schrijfster die in het Griekse Pilion woont. Naast schrijfster is ze ook vertaalster en corrigeert en redigeert ze manuscripten. Ze is getrouwd en heeft een zoon. Ze schrijft met name romans.

Wat vond ik van het boek

Ik was erg benieuwd naar dit boek. Toen ik op de facebook van Wilma Hollander een exemplaar had gewonnen, kon ik dus ook niet wachten om het te gaan lezen. Ik ken haar boeken als romans met altijd een stukje spanning erin. Dat ontbreekt ook in dit boek niet. Op sommige momenten zit je echt op het puntje van je stoel om te ontdekken hoe het verder gaat. Het verhaal van Barend en zijn jeugdliefde was boven verwachting. Ik verwachtte een standaard zomer romance, maar het was veel meer dan dat. Wat ik heel leuk vond was dat de jonge Katie alles doet om het de veel oudere Barend naar zijn zin te maken. Ze maakt er echt zijn reis van. Ondanks alle oordelen van familie en kennissen over de ongebruikelijke reis. Ze is een voorbeeld voor velen. Mensen zouden iets meer voor elkaar over moeten hebben. Katie is een lieve, behulpzame vrouw die veel krachtiger is dan ze zelf denkt. Ze heeft alleen wat hulp nodig om haar talenten te ontdekken. En in het geval van Katie blijkt ook dat het goede altijd weer bij je terugkomt.


Heb jij ook ooit een bijzondere zomer romance meegemaakt? Vertel er over in een reactie.

4 reacties op “De zomer van 1970 – Wilma Hollander”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.