Een onverwachte zomer – Marjoleine Tel

Een lekkere zomerse serie over het leven op de camping. In dit deel gaat Linda voor het eerst kamperen en daar kijkt ze niet echt naar uit. De overige campinggasten worden ook niet echt blij van haar. Ze weet in ieder geval wel voor het nodige vermaak te zorgen.

Waar gaat het boek over?

Linda is in de steek gelaten door haar partner Frits en heeft dit jaar geen geld om op vakantie te gaan met haar twee zoontjes. Het enige dat ze zich kan permitteren is 2 weken kamperen op de Veluwe. Niet iets waar ze naar uit kijkt. Al bij aankomst wordt ze benaderd door de buren en daar heeft ze helemaal geen zin in. Ze wil vooral met rust gelaten worden.

Wendy is de buurvrouw van Linda en niet echt blij met de nieuwe campinggast. Linda is niet echt toegankelijk. Maar Wendy geeft niet op en blijft toch contact zoeken. Wendy komt al op camping de Zandrand sinds ze een klein meisje was. Ze vindt het heerlijk om te kamperen en verblijft er dan ook elk jaar het hele seizoen.

Door haar afkeer voor de camping en haar grote mond, veroorzaakt Linda al snel de nodige conflicten. Ook wordt ze verliefd op de camping eigenaar. Maar ze blijkt daarin niet de enige te zijn. Zelfs haar buurvrouw Wendy is nogal gecharmeerd van deze man.

Langzamerhand gaan de campinggasten Linda meer waarderen en gaat Linda de camping ook steeds meer waarderen. Door Linda’s komst kruipt Wendy steeds meer uit haar schulp.

Over de schrijfster

Marjoleine Tel heeft een passie voor storytelling. Naast het schrijven van boeken is ze gespecialiseerd in het schrijven van content. Ze woont samen met haar man en 3 zonen.

Wat vond ik van het boek?

Ik had moeite om goed in het verhaal te komen. Het begin zat vol clichés en ik vond de hoofdpersonen nog niet erg sympathiek. Als het verhaal vordert wordt het echter wel een fijn verhaal. Sommige situaties zijn heel realistisch en het is mooi om te zien hoeveel verschillende persoonlijkheden er op de camping staan en hoe die samen hun eigen dorp vormen. Er gebeurt voldoende in het verhaal, wat maakt dat je iedere keer verder wilt lezen. Ik had de boekenreeks gewonnen bij de uitgeverij Luitingh Sijthoff en ben erg blij dat ik dit boek mocht lezen, want het was een lekker zomers verhaal dat je vast in vakantiesferen brengt. En misschien ga ik zelfs ooit nog wel eens kamperen.. 😉

Van wat voor type vakantie hou jij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.