Een zomer in Parijs – Sarah Morgan

Een indrukwekkend boek over een bijzondere vriendschap. Een vriendschap die je niet direct zou verwachten. Twee vrouwen die elkaar bij toeval ontmoeten, worden uiteindelijk dikke vriendinnen.

Waar gaat het boek over?


Grace is gelukkig met haar leven. Ze viert bijna haar huwelijksjubileum. Als verrassing heeft ze voor haar man een tripje naar Parijs geregeld. Haar dochter staat op het punt het huis uit te gaan voor studie. Dit is voor Grace en haar man wel lastig, maar ze kijken ook uit naar de tijd samen. Op haar trouwdag krijgt Grace ook een verrassing. Haar man heeft een affaire en wil van haar scheiden. Grace is erg verdrietig en voelt zich verslagen. Uiteindelijk besluit ze om alleen naar Parijs te gaan om daar tot rust te komen. Eenmaal in Parijs begint haar trip rampzalig. Ze voelt zich eenzaam en wordt overvallen. Ze wordt gered door Audrey die haar spullen weer terug weet te krijgen.

Audrey is ook op de vlucht. Haar moeder is alcoholist en Audrey zorgt al van jongs af aan voor haar. Nu haar moeder eindelijk een partner heeft gevonden, weet ze niet hoe snel ze de zorg moet overdragen en vlucht naar Parijs. Ze vindt een baantje bij een boekwinkel en mag er boven wonen. Ze spreekt echter geen woord Frans en lijkt haar baan hierdoor weer te gaan verliezen. Maar dan red ze Grace van een overvaller. Ze raken aan de praat en komen er al snel achter dat ze allebei eenzaam zijn en zich verloren voelen. Grace besluit Audrey te helpen door samen met haar in de winkel te staan en door Audrey Frans te leren.

Langzamerhand beginnen ze hun draai te vinden. Audrey wordt verliefd en Grace vind een oude liefde terug. Maar dan worden ze allebei geconfronteerd met hun verleden. Grace moet naar haar dochter toe en Audrey naar haar moeder. Alles gaat zo snel dat ze elkaar uit het oog verliezen. Zal het ze lukken om vrede te krijgen met het verleden en het geluk te vinden? En zullen ze elkaar nog weer vinden?

Over de schrijfster

Sarah Morgan woont in London. Ze schrijft al sinds ze 8 is en heeft diverse bestsellers geschreven. Naast schrijven is ze gek op reizen en wandelen of mountainbiken in de natuur. Ook houdt ze van fotograferen.

Wat vond ik van het boek?

Ik vond het een prachtig boek. De verhalen en personages zijn gedetailleerd uitgewerkt. Het laat zien dat vluchten voor je problemen uiteindelijk niet werkt. Je neemt de problemen altijd met je mee. Zelfs naar de stad van de liefde. Maar met de juiste mensen om je heen kun je wel stappen maken om het verleden te verwerken. En uiteindelijk  kun je je problemen ook oplossen. Soms komen er mensen op je pad die je op dat moment nodig hebt. Mooi om te zien hoe daar een bijzondere vriendschap uit kan ontstaan.

Voor wie van jullie is Parijs ook bijzonder?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.