Hebbes! – Jenny Colgan

Dit is niet het eerste boek dat ik lees van Jenny Colgan. Nadat ik de serie over het eiland Mure heb gelezen, was ik heel enthousiast over deze schrijfster. Ik keek er dan ook erg naar uit om dit boek te gaan lezen. Helaas vind ik dit niet het mooiste boek wat ik van haar heb gelezen. Ik herkende haar schrijfstijl er ook niet in. Gelukkig zijn de series over het eiland Mure en de kleine bakkerij aan het strand wel echt de moeite waard en echte aanraders. Later volgt nog een recensie over de serie.

Waar gaat het over

De hoofdpersonen zijn Melanie en Alex. Melanie is hopeloos verliefd op Alex. Alex is een aankomend popster met niet al te veel talent. Alex is voor een jaar vertrokken naar Amerika, zonder dit vooraf te overleggen. Als hij terugkomt, wil hij Melanie weer terug. Melanie is hier erg blij mee en pikt alles van Alex. Haar beste vriendin Fran moet echter niets van hem hebben en probeert Mel te waarschuwen.

Een vriendin van Melanie en Fran gaat trouwen. Haar partner past echter totaal niet bij haar. Zij is een snob en hij is gewoon een normale jongen met toevallig een titel. Melanie kent de toekomstige bruidegom al langer. In de loop van het verhaal draait het voornamelijk om de bruiloft en proberen Melanie en Fran de toekomstige echtgenoot te waarschuwen. Zal het ze lukken om de bruiloft te voorkomen? En lukt het Melanie om haar eigen liefdesgeluk terug te vinden?

Over de schrijfster

Jenny Colgan is schotse en schrijfster van meerdere feelgood series. Ze heeft meerdere awards gewonnen. En ze is gek op bakken. In de meeste series komt dit weer terug.

Wat vind ik ervan

Het is een leuk verhaal, maar mist diepgang. Het verhaal verloopt soms wat traag en is een grote aaneenschakeling van feestjes. Ik vond de andere boeken van Jenny Colgan heel sterk. Die personages waren gedetailleerd uitgewerkt en hadden echt een verhaal te vertellen. In dit boek had ik dat minder. Eerst had ik nog medelijden met Mel. Daarna begon ik het zelfs irritant te vinden ze alles van Alex pikt. Het is een prima boek voor tussendoor, maar kon mij niet raken. Leuk genoeg om uit te lezen, maar daar is voor mij ook alles mee gezegd.

Heb jij wel eens een vriend of vriendin moeten behoeden voor een grote fout?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.