Hemelse Modder – Gaby Rasters

Dit boek is een beetje in Bridget Jones stijl geschreven. Er zitten ook meerdere verwijzingen in naar Bridget. Iselle en Dagmar zijn zussen. Iselle is ontzettend sportief en slank en vindt gezond eten belangrijk. Dagmar eet haar ellende weg, is te dik en moet echt meer sporten. De liefhebbers van Bridget Jones zullen dit boek waarschijnlijk ook kunnen waarderen.


Waar gaat het boek over

Iselle en Dagmar zijn al jong wees geworden. Toen hun ouders overleden hebben ze beloofd er voor elkaar te zijn. Ze vieren kerst altijd samen en proberen dan de hemelse modder te evenaren die hun vader altijd maakte. Momenteel staat hun relatie echter op schep. Iselle is druk bezig met haar sportschool en let op alles wat ze eet. Als ze zich rot voelt gaat ze sporten. Dagmar voelt zich extra waardeloos door haar perfecte zus en gaat alleen maar meer eten. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat Dagmar ervoor kiest om de kerst zonder haar zus door te brengen. Ze zijn allebei single en gaan dus een eenzame kerst tegemoet.

Tijdens een toevallige ontmoeting in de supermarkt met een leuke jongen en wat cliënten van haar sportschool, besluit Iselle een eetclubje te beginnen voor mensen die gezond en lekker willen eten. De jongen, Jorn, besluit Iselle te komen helpen met koken. Ze begint zich af te vragen of hij misschien geschikt relatiemateriaal is. Door een ongelukje brengt ze onverwachts toch kerst met haar zus door. Dan blijkt dat haar zus ook wel gecharmeerd is van deze Jorn.

Zal dit de zussen nog verder uit elkaar drijven? En zullen ze een partner vinden om kerst mee door te brengen?

Over de schrijfster

Gaby Rasters is moeder van 3 kinderen. Haar droom was schrijfster worden. Ze heeft inmiddels meerdere romans op haar naam staan.

Wat vond ik van het boek

Het boek wordt met name verteld vanuit Iselle. Het verhaal van Dagmar lezen we in dagboek stijl. Dit is niet helemaal mijn ding en haalde me iedere keer een beetje uit het verhaal. Maar ik vond het dagboek van Bridget Jones ook niet het leukste om te lezen. Daarnaast miste ik wat diepgang in het boek. Iets wat ik in haar andere boeken die ik gelezen heb, wel heb gezien. Het worstelen met je gewicht is wel een thema waar veel vrouwen mee worstelen. Het is ook een echt kerstverhaal en je leest de gangbare kerstgedachte er duidelijk in terug. Niemand wil alleen zijn met kerst en met kerst komen alle dromen uit. Niet helemaal mijn stijl. Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Hou jij wel van een traditioneel kerstverhaal en vond je Bridget Jones het einde? Dan zou ik dit boek zeker lezen.

Heb jij een typisch kerstrecept wat je aan je jeugd doet denken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.