Kerstmis met een staartje – Lizzie Shane

Ik heb niet zoveel met kerstmis. En veel kerstverhalen zijn me net iets te perfect. Maar dit vond ik een leuk verhaal. Geen traditioneel kerstverhaal waarbij de hoofdpersonen ingesneeuwd raken en halsoverkop verliefd worden. Maar een boek wat draait om de honden en het redden hiervan.

Waar gaat het boek over

Ally besluit om haar grootouders te helpen met hun hondenasiel. Ze is amper gearriveerd of het blijkt dat de subsidie voor de hondenopvang wordt opgezegd aan het einde van het jaar. En het is al december. De ambtenaar, Ben, die mede verantwoordelijk is voor deze beëindiging voelt zich schuldig en wil haar helpen. Hij staat echter niet bekend als aardig en behulpzaam en wordt ook wel de Scrooge van het dorp genoemd. Ze heeft er dus geen hoge verwachtingen van. Als Ally hem beter leert kennen, blijkt hij echter best aardig. Hij is vooral bang dat hij de zorg voor zijn tiener nichtje niet goed uitvoert. Zijn zus en zwager zijn overleden en hij is de voogd geworden van hun dochter Astrid.

Langzamerhand worden Ally en Ben vrienden. Ben heeft hele goede ideeën om de honden ter adoptie aan te bieden. Ze maken een 12 honden voor kerstmis serie. Iedere dag wordt er een andere hond uitgebreid beschreven in de nieuwsbrief. Dit in de hoop dat de dorpsbewoners een hond zullen adopteren. Ook regelt Ben enkele andere evenementen voor de honden. Ally helpt Ben intussen met zijn dochter. Ze bakken samen brownies voor school. Hierdoor begint echter het hele dorp over hen te roddelen. Zal hun vriendschap hier tegen bestand zijn? En zal Ben dan eindelijk van zijn Scrooge imago af kunnen komen? Zal het ze lukken om alle honden ondergebracht te krijgen voor het eind van het jaar?

Over de schrijfster

Lizzie Shane komt uit Alaska. Ze reist graag. Ze heeft meerdere prijzen gewonnen in de categorie romans en feelgood. Ze heeft ook boeken met een paranormaal tintje geschreven.

Wat vond ik van het boek

Ik vond het een leuk boek. Geen standaard cliché verhaal. Het is mooi om te zien dat de honden centraal staan. De boodschap is dat honden wat los maken bij mensen. Honden zijn altijd trouw en liefdevol en er is een hond voor iedereen. Naast de honden is het een leuk verhaal over een klein dorpje waarbij iedereen alles van elkaar weet en een mening heeft. Maar uiteindelijk altijd voor elkaar klaar staan.

Heb jij ook een hond of ben je een hondenliefhebber?

1 reactie op “Kerstmis met een staartje – Lizzie Shane”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.