Lenteliefde & kersenbloesem – Anita Verkerk

Lenteliefde & kersenbloesem is het vierde boek in de serie over het cruiseschip Cupido. Het boek is prima zelfstandig te lezen maar als je de eerdere delen hebt gelezen komen er wel leuke details terug. Anita Verkerk is één van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters. De boeken bevatten altijd een leuk verhaal en je leest ze in een ruk uit. Ik was dus ook erg benieuwd naar dit boek

Waar gaat het boek over


Sakura is schrijfster van een populair reisblog. Ze maakt kans om blogger van het jaar te worden. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een cruise op de Cupido. Sakura kijkt erg uit naar deze cruise. Ze is vooral benieuwd naar haar grootste concurrent. Hij blogt anoniem en Sakura is dankzij hem klanten verloren. Dit wil ze hem graag eens vertellen.

Op het vliegveld loopt ze al enkele mede reisgenoten tegen het lijf. Met name de knappe Sjoert kan haar waardering wel verdragen. Jammer dat zijn vriend Lennart zo’n eikel is. Al snel komt ze er achter dat uiterlijk toch ook niet alles is.

Sakura geniet van de reis en de excursies. Als ze eindelijk haar medebloggers ontmoet, blijkt dat niet alles is wat het lijkt en je verwachtingen vaak niet overeenkomen met de werkelijkheid. Haar medebloggers zijn totaal niet hoe ze zich had voorgesteld. En als ze eindelijk haar concurrent kan confronteren met zijn daden, komt ze er achter dat elk verhaal twee kanten heeft.

Over de schrijfster

Anita Verkerk is schrijfster van feelgood en liefdesromans. Ze heeft meerdere prijzen voor haar boeken gewonnen. Naast schrijven is ze gek op reizen en op dieren. Ze zet zich volop in voor het welzijn van dieren.


Wat vind ik van het boek


Het is een heerlijke feelgood met de nodige romantiek. Het is echt een leuk verhaal en er zitten veel grappige details in verwerkt. Het leest heerlijk weg. Ik zou zeker aanraden om de andere delen van de serie ook te lezen, want het zijn gewoon erg fijne boeken. Daarnaast geven ze een leuk beeld over hoe een cruise er aan toe gaat en je kunt je even op nieuwe plaatsen wanen.

Heb jij wel eens een cruise of bijzondere reis gemaakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.