Misverstand in de middle of nowhere – Lis Lucassen

Een heerlijke combinatie van feelgood gecombineerd met de dagelijkse realiteit. Niet alles verloopt altijd zoals je zou willen en helaas hoort verlies ook bij het leven. En dan pas kom je er achter wat je nog had willen weten en zeggen tegen de persoon die je moet missen. Gelukkig komt Door nog genoeg te weten over haar overleden opa door zijn vrienden en dorpsgenoten. En hoe fijn is het om te ontdekken dat je dierbaren ook echt van jou houden.

Waar gaat het over

Door woont in Amsterdam. Ze heeft een baantje waar ze niet echt gelukkig mee is. Van de ene op de andere dag wordt ze ook nog ontslagen. Haar vriend Ivar zit inmiddels in Amerika, dus Door voelt zich verloren. Als blijkt dat haar opa haar een erfenis heeft nagelaten en ze daarvoor 30 dagen naar een boerderij in de Achterhoek moet trekken, besluit ze die kans aan te grijpen. In eerste instantie is ze diep ongelukkig. Ze treurt over het verlies van haar opa en de herinneringen maken haar verdrietig. Ze beseft zich dat ze haar opa helemaal niet goed kent. Ook baalt ze van haar baan en haar vriend die zo ver uit de buurt is.

Al snel ontdekt ze het bakken en fleurt ze weer op. Ze komt tot rust en voert fijne gesprekken met haar huisgenoot Wes en haar vriendin van vroeger Nettie. Een brief van haar opa maakt haar echter weer erg verdrietig. En het feit dat Wes haar opa beter kent dan zij, doet ook zeer. Lukt het haar om haar leven weer op de rails te krijgen?

Over de schrijfster

Lis Lucassen is een pseudoniem voor Olga Hoekstra. Onder haar pseudoniem schrijft ze geen thrillers maar juist feelgood, new adult en dark romance. Ze is journalist en communicatiemedewerker.

Wat vind ik van het boek

Het is een leuk boek met een vlotte schrijfstijl. Het verhaal Is hip en past helemaal in deze tijd. De beschrijving van de scènes zijn erg levendig en daardoor heel realistisch. De diverse personages hebben best wat voor de kiezen gekregen. Toch wordt het boek hierdoor niet zwaar. Het helpt vooral om een realistisch beeld te krijgen van de personages. Hierdoor heb je vooral respect voor hoe krachtig ze momenteel in het leven staan. Ik vloog door het boek heen en had het zo uit.

Begin dit boek wel te lezen met een volle maag, want je krijgt zeker zin in taart! En als je nog niet van bakken houdt, gaat dat na het lezen van dit boek vast ook veranderen.

Hou jij van bakken? Laat me weten wat jij graag maakt.

2 reacties op “Misverstand in de middle of nowhere – Lis Lucassen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.