Terug naar het Meer – Robyn Carr

Een prachtig boek dat me meteen wist te raken. Een boek waarin je direct verder wil lezen en dat je niet aan de kant kunt leggen. Een boek waaruit blijkt dat een familieband sterker is dan welke vriendschap ook. En dat mensen heel ver gaan om de personen waar ze van houden te beschermen.

Waar gaat het over

Twee zussen zitten allebei in een moeilijke fase van hun leven. Meg wil graag de zomer doorbrengen in het huis aan het meer. Ze is ziek en zoekt een plek om tot rust te komen. Haar zus Charley regelt alles om dit mogelijk te maken.

Als kind gingen ze elk jaar naar het huis in de zomervakantie. Samen met het gezin van hun tante brachten ze hier de zomer door. Ze beleefden hier de mooiste momenten.

Plotseling is dit echter opgehouden en zijn ze er nooit meer geweest. In die fatale zomer overleed hun zusje. Hierna viel de hele familie uit elkaar. Meg hoopt weer een band te krijgen met haar familie . Ook hoopt ze aan het meer de rust en gezelligheid te vinden, die ze vroeger ervaren heeft.  En ze hoopt dat ze de familiebanden kan herstellen en haar moeder en tante weer tot elkaar kan brengen.

Eenmaal aan het meer blijkt er veel meer gebeurd te zijn dan de zussen zich herinneren. Ook lijkt de familie te ernstig beschadigd. Langzamerhand lukt het echter toch om dingen uit te praten. Oude wonden helen en de geheimen worden uitgepraat. Maar is de zomer lang genoeg om alles weer op orde te krijgen?

Over de schrijfster

Robyn Carr is een Amerikaanse schrijfster die in 1978 al haar eerste boek publiceerde. Sinds het verschijnen van de Virgin River serie in 2007 is ze erg populair geworden. Robyn heeft veel boeken geschreven en enkele zeer populaire series. Dit is echter één van haar individuele romans.

Haar man werkte bij de luchtmacht en zelf werkte ze als verpleegster. Dit kun je ook goed terugzien in haar boeken, want de luchtmacht komt veelvuldig terug in de boeken en ook verpleegsters/dokters komen veel voor.

Wat vind ik van het boek

Allereerst weet de schrijfster de personages goed neer te zetten. Je krijgt direct een idee van de onderliggende verhoudingen. Het lijkt al snel alsof je de personages zelf kent. Ook de details over het huis, maken dat je jezelf al ziet zitten aan de waterkant.

De omschrijving van de problemen en gebeurtenissen is realistisch. Het zou in je eigen familie kunnen gebeuren. De schrijfster schroomt niet om ook moeilijke dingen aan de orde te brengen. Je voelt de pijn en wanhoop van de personages. Maar ook de gevoelens van genegenheid, liefde en waardering.

Het is een echte roman en het verhaal is prachtig. Ik vond het een ontroerend boek. Dit boek laat je verlangen naar warme en gezellige zomers vol liefde!

Laat me weten waar jij je zomer door zou willen brengen en met wie.

2 reacties op “Terug naar het Meer – Robyn Carr”

  1. In Ierland. Geweldig veelzijdig land met vriendelijke bewoners. Mag met echtgenoot. En ook mijn kinderen mogen mee, als ze willen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.