Twaalf dagen voor kerst – Jenny Bayliss

Kerst is de tijd van familie en samenzijn. Als je geen partner hebt, kun je je in die periode behoorlijk eenzaam voelen. In dit boek gaat Kate in de aanloop voor kerst dan ook op zoek naar een partner met behulp van een origineel datingprogramma. Zal het haar lukken om samen met een man aan het kerstdiner te verschijnen?

Waar gaat het boek over?

Kate is vrijgezel. Als haar vriendin betrokken is bij een nieuw datingprogramma besluiten ze Kate hiervoor in te schrijven. Het programma regelt 12 dates in de decembermaand en je kunt uit verschillende activiteiten kiezen. Zij koppelen dan een partner aan je voor de betreffende activiteit. Haar vriend Matt vind het helemaal niks. Hij maakt zich zorgen dat er rare types tussen zullen zitten.

Kate is niet perse op zoek. ze heeft een leuk leven in het dorpje waar ze woont. Een goede baan als ontwerpster en leuke vrienden. Ze wil echter wel graag kinderen en een man zou ook leuk zijn. Ze is benieuwd wat het programma haar zal brengen. Uiteraard komt ze tijdens die 12 dates verschillende typen tegen. Leuke mannen en zeker ook minder leuke. Over het algemeen vermaakt Kate zich prima.

Halverwege het programma ontdekt ze dat ze verliefd is. Ze is echter vastbesloten het programma af te maken. Daarnaast is ze bang dat het toch niet wederzijds is.

Intussen is ook het dorp in kerststemming en helpt Kate volop mee. Ze heeft het erg gezellig met de dorpelingen, haar vader en haar vrienden. Als zelfs haar vader weer verliefd lijkt te zijn begint Kate te twijfelen of een relatie voor haar wel is weggelegd. Zal ook Kate de liefde vinden?

Over de schrijfster

Jenny woont in een klein dorpje in de UK met haar man. Nadat ze jaren als taarten bakster heeft gewerkt, heeft ze zich omgeschoold naar schrijfster. Dit is haar eerste boek.

Wat vind ik van het boek

Ik vond het een leuk boek. Originele ingangshoek. Sommige dates zijn echt ronduit grappig, andere zielig of frustrerend. Ze worden echter gedetailleerd beschreven, waardoor je helemaal mee kunt leven. Ik denk heel herkenbaar voor iedereen die wel eens aan het daten is geweest.

Heb jij nog een bijzonder datingverhaal te vertellen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.